Potatispannkaka

Potatispannkaka recept
1 stGul lök
1.33 dlMjölk
466.67 gPotatis
33.33 gSmör
0.67 dlVetemjöl
1.33 stÄgg
1.33 stVitlöksklyfta

1. Skala och skiva potatisen tunt, gärna på matberedarens skärskiva.
2. Smörj en ugnssäker form väl och lägg i potatisskivorna som taktegel. De ska ligga i ett lager.
3. Skala och hacka löken fint.
4. Strö löken över potatisen och pressa över vitlök.
5. Klicka över smöret och grädda mitt i ugnen i 250°C ungefär 10 minuter.
6. Vispa samman ägg, mjöl och mjölk och smaksätt.
7. Häll smeten över potatisen och fortsätt att grädda i 225°C ungefär 20 minuter, eller tills potarisen är mjuk och rätten fått fin färg.
8. Skär upp potatispannkakan i portionsbitar och servera till stekt fläsk och lingonsylt.


Kommenterar för receptet "Potatispannkaka"





(kommer inte att synas)