Antipasti

Antipasti recept
1 mskBasilika
9 stOliver svarta
2 stPaprika röd
3 mskVitt vin
3 mskOlja
300 gZucchini
250 gOstronskivling
1 tskGrönpeppar

1. Dela paprikan mitt itu på längden. Ta bort kärnhusen och skölj halvorna.
2. Lägg paprikahalvorna på ett ugnssäkert fat med den kupade sidan uppåt.
3. Ställ in fatet i övre delen av ugnen i 250°C ca 10 minuter, eller tills skalet börjar svartna och bli bubbligt.
4. Låt paprikan kallna och dra bort skalet. Skär i 1 cm breda strimlor.
5. Skölj zucchinin och skär i cemntimeter tjocka skivor.
6. Ansa svampen och skär i grova strimlor.
7. Fräs zucchinin i hälften av oljan i en stekpanna ca 5 minuter under omrörning.
8. Krydda med salt och peppar.
9. Lägg upp zucchinin på ett fat att svalna.
10. Häll i resten av oljan och fräs svampen några minuter i stekpannan. Rör hela tiden.
11. Tillsätt grönpeppar och vin och låt svampen puttra ca 1 minut. Tillsätt salt.
12. Lägg upp svampen på ett fat och låt svalna.
13. Blanda basilika med zucchinin.
14. Fördela paprika, zucchini, svamp och svarta oliver på portionstallrikar och servera med bröd.


Kommenterar för receptet "Antipasti"





(kommer inte att synas)