Apelsinstek

Apelsinstek recept
0.8 stPurjolök
0.8 mskSmör
0.8 tskSalt
0.8 tskSpiskummin
0.8 tskKoriander
0.8 krmSvartpeppar
0.8 kgSkinka benfri
2.4 dlApelsinjuice

1. Putsa köttet och torka det med hushållspapper.
2. Värm en stekgryta med smöret. Bryn köttet runt om.
3. Tillsätt salt, peppar, koriander och spiskummin.
4. Sätt i en köttermometer.
5. Ansa, skölj och skiva purjon.
6. Lägg i den vid sidan om köttet och låt den bryna med ett par minuter under omrörning.
7. Späd med juice och lägg på locket.
8. Bräsera köttet tills termometern visar 70°C eller ungefär 1.5 timme.
9. Ta upp köttet och låt det vila inlindat i aluminiumfolie ungefär 15 minuter.
10. Koka ihop stekskyn.
11. Smaka av och red eventuellt av den med potatismjöl utrört i kallt vatten.
12. Servera apelsinsteken skuren i skivor med skyn, couscous och en blandad sallad.


Kommenterar för receptet "Apelsinstek"





(kommer inte att synas)