Asiatisk gryta

Asiatisk gryta recept
1.14 st Gul lök
457.14 g Skinka
1.14 msk Smör
1.14 st Vitlöksklyfta
0.57 msk Curry
0.29 dl Vinäger
314.29 g Ananas skivor
0.57 msk Ingefära
2.29 dl äppelcider
0.57 dl Kinesisk soja

1. Skär köttet i strimlor eller jämnstora grytbitar.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och lägg i köttet. Blanda väl. Ställ bunken svalt 4-6 timmar.
3. Ta upp köttbitarna och låt dem rinna av.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet, lite i taget, runt om. Lägg över det i en gryta eller traktörpanna.
5. Sila marinaden över köttet.
6. Lägg på lock och bräsera tills köttet är mört, 15-20 minuter.
7. Lägg mot slutet i ananasskiorna, skurna i mindre bitar.
8. Bjud grytan med kokt ris och sallad till.


Kommenterar för receptet "Asiatisk gryta"





(kommer inte att synas)