Asiatisk gryta

Asiatisk gryta recept
1.14 stGul lök
457.14 gSkinka
1.14 mskSmör
1.14 stVitlöksklyfta
0.57 mskCurry
0.29 dlVinäger
314.29 gAnanas skivor
0.57 mskIngefära
2.29 dläppelcider
0.57 dlKinesisk soja

1. Skär köttet i strimlor eller jämnstora grytbitar.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och lägg i köttet. Blanda väl. Ställ bunken svalt 4-6 timmar.
3. Ta upp köttbitarna och låt dem rinna av.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet, lite i taget, runt om. Lägg över det i en gryta eller traktörpanna.
5. Sila marinaden över köttet.
6. Lägg på lock och bräsera tills köttet är mört, 15-20 minuter.
7. Lägg mot slutet i ananasskiorna, skurna i mindre bitar.
8. Bjud grytan med kokt ris och sallad till.


Kommenterar för receptet "Asiatisk gryta"





(kommer inte att synas)