Böngryta

Böngryta recept
2 dlCrème fraiche
2 stGul lök
1 stPaprika röd
3 dlVita bönor
0.5 tskÖrtsalt
1 lVatten
1 stLagerblad
2 mskTomatpuré
2 stVitlöksklyfta
3 mskOlja
2 stChili
2 krmRosmarin

1. Skölj bönorna och låt ligga i vatten 8-10 timmar.
2. Koka bönorna i nytt, lättsaltat vatten (1 tsk salt/liter vatten) i en gryta ungefär 45 minuter.
3. Skala löken och skär i klyftor.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprika och chili.
5. Skala och halvera vitlöksklyftorna.
6. Hetta upp oljan i en stor gryta.
7. Lägg i lök, paprika, chili och vitlök. Fräs under omrörning.
8. Tillsätt lagerblad. rosmarin och örtsalt.
9. Rör ned bönorna med spad.
10. Rör ihop crème fraiche med tomatpuré och blanda ner i böngrytan. Låt grytan puttra ungefär 10 minuter.
11. Servera grytan som ensamrätt eller till stekt fläsk, korv eller köttfärsrätter.


Kommenterar för receptet "Böngryta"





(kommer inte att synas)