Champinjonentré

Champinjonentré recept
93.33 g Bacon
133.33 g Champinjoner
0.67 st Gul lök
0.67 msk Smör
0.67 st Ägg
2 st Smördegsplattor
1.33 msk Persilja hackad

1. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen.
2. Lägg dem ovanpå varandra och kavla ut till en fyrkant, 35x35 cm.
3. Ta med ett runt mått, 10-12 cm i diameter, ut 6-10 rundlar.
4. Lägg på en vattensköljd plåt och låt vila en stund.
5. Skär under tiden baconskivorna i tunna strimlor.
6. Fräs knapriga i stekpanna utan extra matfett.
7. Skala och hacka löken fint.
8. Ansa och skiva svampen.
9. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör.
10. Tillsätt baconstrimlorna och krydda. Blanda i persiljan.
11. Fördela fräset på smördegsplattorna, så att halva plattan är tom.
12. Pensla runt kanten med uppvispat ägg och vik ihop till en halvmåne.
13. Tryck till runt kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
14. Grädda mitt i ugnen i 250°C ungefär 10 minuter.
15. Lägg de frasiga halvmånarna på entrérallrikar och garnera eventuellt med en persiljekvist och ett par röda paprikaringar.


Kommenterar för receptet "Champinjonentré"





(kommer inte att synas)