Farmors köttbullar

Farmors köttbullar recept
100 gFläskfärs
0.5 stGul lök
200 gNötfärs
2 mskSmör
1 stÄgg
1 tskSalt
1 krmVitpeppar
2 dlGrädde
1 stÄggulor
1 dlStröbröd
0.25 krmKryddpeppar
100 gKalvfärs

1. Låt ströbrödet svälla i hälften av vätskan ungefär 10 minuter.
2. Skala, hacka fint och fräs löken lätt i lite smör.
3. Arbeta ihop färs och salt.
4. Blanda i ägg, gulor, lök och kryddor.
5. Späd med resten av vätskan.
6. Färsen ska vara fast.
7. Forma och stek små köttbullar i omgångar i en stekpanna med smör och vänd 3-4 gånger, torka ur pannan efter varje omgång.
8. Servera köttbullarna varma eller kalla. De passar till lunch, smörgås- eller buffébord.


Kommenterar för receptet "Farmors köttbullar"





(kommer inte att synas)