Festlig örtkyckling

Festlig örtkyckling recept
2 mskSmör
2 mskVetemjöl
0.5 tskSalt
2 stVitlöksklyfta
1 dlGrädde
1 tskCitronpeppar
2 tskFransk örtkrydda
2 dlSteksky
4 stPortionskyckling
1 dlVermouth torr

1. Förbered kycklingen, om hel kyckling: Späcka kycklingen med kryddsmör under bröstskinnet. Krydda insidan. Obs! Stora kycklingar bör inte stekas hela. Bind ihop lårkulorna med gumpen. För snöret i kors ner mellan lår och bröst. Vänd kycklingen och knyt fast över vingarna. Om delad kyckling: Dela kycklingen i 2 halvor. Gnid in- och utsidan med en delad citron. Lever, mage, hjärta och hals kan läggas under fågeln i formen.
2. Blanda smöret med kryddor, salt och eventuellt pressad virlök.
3. Späcka kycklingen med kryddfettet under skinnet. Bind eventuellt upp den.
4. Stek kycklingen i en ugnssäker form i 225°C 35-40 minuter.
5. Kontrollera att köttsaften är klar utan rosa inslag.
6. Ös någon gång med stekskyn för bättre färg. Ta ut och håll kycklingen varm.
7. Sila stekskyn i en kastrull. Tillsätt vermouthen och koka upp.
8. Red av med vetemjöl utskakat i kallt vatten. Tillsätt grädden och låt såsen koka några minuter. Smaka av väl.
9. Servera kycklingen med sockerärter, varm sparris, kokt potatis och såsen.


Kommenterar för receptet "Festlig örtkyckling"





(kommer inte att synas)