Finsk lammgryta

Finsk lammgryta recept
5 dl Köttbuljong
2.5 st Morot
500 g Potatis
1 st Purjolök
0.75 tsk Salt
3 st Vitpepparkorn
0.25 st Majrova
1 kg Lammkött

1. Putsa köttet från senor, hinnor och fett. Knäck benen.
2. Skär köttet i 3-4 centimeter stora tärningar.
3. Skölj, ansa och skala potatis, lök och rotfrukter. Skär dem i mindre bitar.
4. Varva kött, potatis, lök och rotsaker i en gryta.
5. Koka upp buljongen med salt och peppar i en kastrull.
6. Häll den i grytan tills vätskan nästan täcker.
7. Lägg lock på och sjud tills kött och grönsaker är genomkokta ungefär 1 timme.
8. Krydda om det behövs.
9. Strö över persilja innan grytan serveras.


Kommenterar för receptet "Finsk lammgryta"





(kommer inte att synas)