Finsk lammgryta

Finsk lammgryta recept
5 dlKöttbuljong
2.5 stMorot
500 gPotatis
1 stPurjolök
0.75 tskSalt
3 stVitpepparkorn
0.25 stMajrova
1 kgLammkött

1. Putsa köttet från senor, hinnor och fett. Knäck benen.
2. Skär köttet i 3-4 centimeter stora tärningar.
3. Skölj, ansa och skala potatis, lök och rotfrukter. Skär dem i mindre bitar.
4. Varva kött, potatis, lök och rotsaker i en gryta.
5. Koka upp buljongen med salt och peppar i en kastrull.
6. Häll den i grytan tills vätskan nästan täcker.
7. Lägg lock på och sjud tills kött och grönsaker är genomkokta ungefär 1 timme.
8. Krydda om det behövs.
9. Strö över persilja innan grytan serveras.


Kommenterar för receptet "Finsk lammgryta"





(kommer inte att synas)