Fransk lammfrikassé

Fransk lammfrikassé recept
0.5 stCitron
0.5 stGul lök
1 mskSmör
1.5 mskVetemjöl
0.5 lVatten
0.5 tskSalt
5 stVitpepparkorn
1.5 dlGrädde
1 mskDragon hackad
600 gLammkött benfritt
2.5 dlKöttspad

1. Putsa köttet.
2. Skär det i tärningar. 2x2 centimeter.
3. Koka upp vattnet i en tillräckligt stor kastrull eller gryta med salt, peppar, lök och tvättad citron, skuren i klyftor.
4. Lägg i köttet och sjud under lock ungefär 1 timme eller tills köttet med provnål känns lagom genomkokt.
5. Ta upp citronklyftorna och sila buljongen.
6. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
7. Späd under omrörning med den varma vätskan till en lagom tjock sås.
8. Tillsätt grädde och koka ett par minuter.
9. Skala tvättad citron ytterst tunt och strimla skalet mycket fint.
10. Lägg strimlorna i såsen och smaksätt med finhackad färsk dragon. Smaka av.
11. Lägg köttet i såsen och värm det.
12. Servera med kokt potatis, ris eller pasta. Blandad sallad är gott till, t.ex. rosé, escarole och rucola.


Kommenterar för receptet "Fransk lammfrikassé"





(kommer inte att synas)