Gästgivarfasan

Gästgivarfasan recept
1.6 st Fasan
1.6 st Gul lök
0.8 st Morot
1.6 msk Smör
3.2 dl Svarta vinbär
1.6 tsk Salt
0.8 krm Vitpeppar
0.8 tsk Timjan
4 st Enbär
1.6 dl Hopkokt buljong

1. Tina djupfryst fågel i kylskåp eller följ anvisningar på förpackningen.
2. Skölj väl ut- och invändigt. Torka köttet med hushållspapper.
3. Skär ut bröstkött och lår. Krossa skrovet.
4. Skala och hacka lök och morot.
5. Bryn skrov och grönsaker i en kastrull med smör.
6. Häll på så mycket vatten att det täcker.
7. Lägg i krossade enhär och timjan och koka buljongen ungefär 1 timme under lock.
8. Sila spadet och koka ihop tills 1 eller 2 dl återstår.
9. Passera de svarta vinbären, men spara några vackra till garnering.
10. Häll de passerade vinbären i buljongen. Tillsätt smöret 1 klickar under vispning. Såsen ska bli varm men får inte koka.
11. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det är ljusgult och slutat skumma.
12. Bryn fasanbröst och fasanlår till fin färg på båda sidor. Salta och peppra.
13. Lägg på lock och bräsera köttet 15-20 minuter eller tills bröstköttet och låren är genomstekta, dvs köttsaften är klar utan rosa inslag.
14. Skär brösten i 2-3 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat. Lägg låren vid sidan.
15. Garnera fatet med svarta vinbär, nystekta kantareller eller blandsvamp.
16. Servera stekt potatis eller potatisgratäng och den varma såsen i en skål vid sidan om.


Kommenterar för receptet "Gästgivarfasan"





(kommer inte att synas)