2 msk | Basilika |
1.2 st | Gul lök |
0.75 st | Gurka |
3 st | Paprika röd |
6 st | Tomat |
1.5 msk | Tomatpuré |
1.5 st | Vitlöksklyfta |
7.5 dl | Grönsaksbuljong |
3.5 dl | Tomatjuice |
1. Skölj, kärna och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna tomaterna. Skala och skär löken i bitar.
2. Skala vitlöken. Skölj och skär gurkan i bitar,
3. Finfördela grönsakerna i en matberedare, mixer eller stavmixer med buljongen, tomatjuice och kryddörter (basilika, citronmeliss.)
4. Krydda med salt och tabasco, smaksätt eventuellt med tomatpuré för en kraftigare tomatsmak.
5. Kyl soppan väl. Strax innan servering, tillsätt några isbitar. Strö över persiljan.