Gotländsk lammgryta

Gotländsk lammgryta recept
400 gGröna bönor
2 stGul lök
3 dlKöttbuljong
2 stMorot
1 stPurjolök
100 gRotselleri
2 mskSmör
2 mskVetemjöl
1 tskSalt
5 stVitpepparkorn
1 krmVitpeppar
1 stLagerblad
3 stKryddpepparkorn
1 mskPersilja hackad
1 kgLammkött med ben

1. Putsa och skär köttet i portionsbitar, 2x2 cm.
2. Hetta upp en stekpanna eller gryta med smör.
3. Bryn köttet i omgångar tills det har fin färg runtom. Lägg över i gryta och torka ur pannan.
4. Salta och peppra köttet. Späd med buljong.
5. Lägg i pepparkorn och lagerblad och lägg på lock.
6. Bräsera köttet på låg värme ungefär 1 timme.
7. Ansa, skölj och skär lök, purjo, rotselleri och morötter i mindre bitar. Lägg dem i grytan efter 30 minuters kokning.
8. Lägg i gröna bönor eller brytbönor när 10 minuter av koktiden återstår.
9. Skaka ihop vetemjöl och lite vatten.
10. Red av såsen och koka ytterligare några minuter. Smaka av väl.
11. Strö hackad persilja över just innan rätten serveras.
12. Pressad potatis eller pasta passar att servera till.


Kommenterar för receptet "Gotländsk lammgryta"





(kommer inte att synas)