Grekisk moussaka

Grekisk moussaka recept
3 stAubergine
1.5 dlVetemjöl
1.5 dlÄdelost
1 tskSalt
1 stKöttfärsås
4 dlVit grundsås

1. Skölj och skär auberginen i centimetertjocka skivor.
2. Lägg ut dem plant och strö på salt. Låt dem ligga 30-60 minuter.
3. Gör köttfärssåsen och béchamelsåsen enligt recepten.
4. Torka av den vätska som bildats på auberginerna och vänd dem i vetemjöl.
5. Hetta upp en stekpanna med olja eller matfett och stek skivorna läckert bruna på båda sidor.
6. Lägg hälften av aubergineskivorna på botten av en ugnssäker form.
7. Häll på köttfärssåsen. Bred över 1/3 av béchamelsåsen och strö på hälften av den rivna osten.
8. Lägg på resten av aubergineskivorna, resten av såsen och till sist den återstående osten.
9. Grädda moussakan mitt i ugnen, 175 °C, ungefär 30 minuter eller tills ytan har fin färg.
10. Servera den varm med blandad sallad till.


Kommenterar för receptet "Grekisk moussaka"





(kommer inte att synas)