Grönsaksgömmor

Grönsaksgömmor recept
150 gBroccoli
2 dlCrème fraiche
4 stSmördeg
8 stSparris
1 stSquash
1 stÄgg
4 stSpäda morötter

1. Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur ca 20 minuter.
2. Lägg dem 2 och 2 ovanpå varandra och kavla ut dem något på längden.
3. Skär ut fyrkanter, ca l0x10 cm.
4. Lägg på vattensköljd plåt, pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 200°C ungefär 15 minuter.
5. Skär av ett lock på smördegen när de svalnat. Gröp ur botten.
6. Ansa och skär grönsakerna i jämnstora bitar.
7. Koka dem ensamma i lättsaltat vatten i kastrull. Låt vattnet rinna av väl.
8. Värm alla grönsakerna i crème fraiche i en kastrull.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Värm smördegsbottnarna strax före serveringen och fyll dem med de varma grönsakerna.
11. Sätt på locket och servera genast.


Kommenterar för receptet "Grönsaksgömmor"





(kommer inte att synas)