Grönsaksrätt

Grönsaksrätt recept
1 stGul lök
4 stTomat
1 dlVatten
2 stVitlöksklyfta
2 mskOlja
500 gOkra
1 stChili

1. Skölj okran, skär av nedre delen av stjälken och bryt av topparna.
2. Lägg ner okran i kokande, lättsaltat vatten i en kastrull och låt koka ungefär 5 minuter.
3. Häll upp i ett durkslag och låt vattnet rinna av väl.
4. Skala och hacka löken grovt.
5. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
6. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken utan att den får färg.
7. Skala och pressa ner vitlöken. Tillsätt chilipepparn.
8. Späd med vattnet och låt koka under lock ungefär 10 minuter.
9. Skålla, skala och hacka tomaterna.
10. Blanda ner tomathacket i grytan tillsammans med okran. Koka ytterligare 8-10 minuter.
11. Tillsätt salt och peppar efter egen smak.
12. Servera grytan till t.ex. stekt lever eller lamm.


Kommenterar för receptet "Grönsaksrätt"





(kommer inte att synas)