Indisk köttgryta

Indisk köttgryta recept
3 stBanan
2 stGul lök
1 mskSmör
1 tskSalt
2 dlGrönsaksbuljong
2 dlGrädde
1 krmSvartpeppar
0.5 krmKajennpeppar
0.5 gSaffran
500 gGrytbitar av nöt

1. Putsa till köttbitarna så att de blir jämna i storleken.
2. Bryn dem i en stekpanna med smör i omgångar och lägg över i en stekgryta.
3. Skala och skiva löken. Fräs löken och lägg över i grytan.
4. Salta, peppra och späd med buljong.
5. Koka på låg värme ungefär 30 minuter.
6. Stöt saffran och rör ner den i grytan tillsammans med grädden.
7. Krydda med kajennpeppar. Koka grytan ytterligare 15 minuter.
8. Lägg i skalad, skivad banan och låt den bli varm. Servera med kokt ris och grönsallad.


Kommenterar för receptet "Indisk köttgryta"





(kommer inte att synas)