Kålpudding

Kålpudding recept
1 st Gul lök
2 dl Mjölk
1 msk Smör
2 st Ägg
1 dl Vatten
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
2 dl Grönsaksbuljong
0.5 kg Vitkålshuvud
300 g Blandfärs
0.5 dl Risgryn

1. Skölj, putsa och tärna kålen.
2. Hetta upp en stekpanna eller gryta med smöret.
3. Bryn kålen, eventuellt i omgångar, på medelvärme tills den har lite färg och börjar se blank ut.
4. Gör färsen, se Kåldolmar. Varva i en ugnssäker form kål och färs, kål underst och överst.
5. Grädda puddingen på nedre falsen i ugnen, 200°C, 45-60 minuter.
6. Späd med buljong eller tomatjuice om det ser torrt ut.
7. Kålpuddingen serveras med kokt potatis och eventuellt lingon- eller tranbärssylt.


Kommenterar för receptet "Kålpudding"





(kommer inte att synas)