Kalvmedaljonger

Kalvmedaljonger recept
550 g Kalvfilé
1 msk Smör
4 st Vitt bröd
1 st Murkelsås

1. Putsa köttet helt hinnfritt. Torka det torrt med hushållspapper.
2. Bind eventuellt upp skivorna med bomullssnöre.
3. Skär ut runda brödskivor med mått.
4. Stek dem gyllengula i en stekpanna med smör. Ta upp och lägg dem på varmt serveringsfat.
5. Stek köttskivorna i en stekpanna med smör ungefär 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
6. Lägg upp dem på krutongerna och häll lite av murkelsåsen över.
7. Servera med kokt potatis, Potariskroketter eller Pommes Duchesse-rosor och lätt stekta grönsaker, t.ex. morötter, sockerärrer eller haricots verts.


Kommenterar för receptet "Kalvmedaljonger"





(kommer inte att synas)