Kantongrönsaker

Kantongrönsaker recept
0.5 st Gurka
2 st Morot
2 msk Socker
0.5 tsk Salt
2.5 st Selleri
2 msk Vitvinsvinäger

1. Skala eventuellt skölj gurkan.
2. Dela den på längden och skrapa ur fröhuset.
3. Skär gurkan i 0.5 cm breda bitar.
4. Skala morötterna och skär i tunna skivor.
5. Skölj sellerin och skär i 0.5 cm breda bitar.
6. Lägg grönsakerna i en skål.
7. Strö över saltet, rör om och låt stå i rumstemperatur ett par timmar.
8. Pressa lätt på grönsakerna och häll bort den vätska som bildats.
9. Lägg grönsakerna i en skål.
10. Rör ihop socker och vinäger och häll blandningen över grönsakerna.
11. Låt stå i kylskåp några timmar.
12. Servera som en förrätt eller till stekta kötträtter.


Kommenterar för receptet "Kantongrönsaker"





(kommer inte att synas)