Kartoffelgryta

Kartoffelgryta recept
2 dl Mjölk
0.25 kg Morot
0.5 kg Potatis
1.5 st Purjolök
0.88 msk Senap
1 msk Smör
1.5 msk Vetemjöl
2 dl Grönsaksbuljong
0.38 dl Gräslök hackad
75 g Smältost

1. Skala och skär potatisen i klyftor.
2. Skala moröttema och skär i tjocka skivor.
3. Ansa och skölj purjolöken och skär i ungefär 2 centimeter breda bitar.
4. Smält smöret i en gryta och lägg i potatisen och morötterna. Låt fräsa på svag värme några minuter.
5. Strö över mjölet, rör om och späd med buljong och mjölk.
6. Sjud under lock ungefär 10 minuter. Rör då och då.
7. Lägg i purjolöken (och sjud ytterligare ungefär 10 minuter)
8. Klicka i osten och låt smälta under omrörning.
9. Tillsätt senap, salt och peppar. Strö över hackad gräslök.
10. Grytan är god till stekta eller kokta korvrätter. Mjukkokta halverade ägg är också gott till.


Kommenterar för receptet "Kartoffelgryta"





(kommer inte att synas)