Koka rimmat kött

Koka rimmat kött recept
1 stGul lök
0.5 stMorot
25 gRotselleri
2 lVatten
4 stVitpepparkorn
2 stPersiljestjälkar
1 stLagerblad
4 stKryddpepparkorn
3 stNejlikor
800 gRimmat kött benfritt

1. Skölj köttet väl. Sätt eventuellt i en köttermometer.
2. Lägg köttet i kastrull eller gryta.
3. Häll på vatten och koka upp. Skumma väl.
4. Lägg i lök, rotsaker, kryddor och persiljekvist.
5. Sjud köttet under lock 1-3 timmar beroende på vikt, styckningsdetalj, djurslag.
6. Låt det kokta köttet vila i spadet 10-15 minuter.
7. Ta sedan upp och skär det i bitar eller skivor.
8. Servera med t.ex. kokta rotsaker, potatismos, rotmos, stuvade grönsaker eller potatis.


Kommenterar för receptet "Koka rimmat kött"





(kommer inte att synas)