Kokt äppelskinka

Kokt äppelskinka recept
0.8 stGul lök
3.2 dlVatten
0.8 tskSalt
0.8 mskPotatismjöl
0.56 stIngefära
2.4 dlKokspad
3.2 dläppelcider
720 gSkinka benfri
0.56 stKanel
0.8 tskÄppelgelé

1. Putsa köttet och stick eventuellt in en köttermometer.
2. Blanda vatten, cider, lök och kryddor och koka upp i en kastrull.
3. Lägg i köttet. Sänk värmen och lägg på lock.
4. Sjud köttet ungefär 40 minuter, tills innertemperaturen visar 70°C eller tills köttet med provsticka känns genomkokt. Vänd köttet efter halva tiden.
5. Låt köttet ligga kvar i kokspadet ungefär 20 minuter innan det ska skäras upp i skivor och serveras.
6. Sila och mät upp buljong till skysåsen. Koka upp den i en kastrull.
7. Blanda samman vatten och mjöl.
8. Vispa ner redningen i den kokande skyn och låt den bara koka upp.
9. Smaka av med äppelgelé och finhackad mynta.
10. Bjud köttet i skivor med kokt potatis eller ris, kokt brysselkål eller broccoli och kokta äppetklyftor eller plommon.


Kommenterar för receptet "Kokt äppelskinka"





(kommer inte att synas)