Krämig fänkålsoppa

Krämig fänkålsoppa recept
400 gFänkål
1 stPurjolök
2 mskSmör
0.5 tskSalt
1 krmVitpeppar
8 dlHönsbuljong
0.5 mskCitronsaft
200 gLax rökt

1. Skölj, ansa och ta bort de gröna kvistarna från fänkålen.
2. Halvera fänkålen och skär bort lite av den grova stocken i mitten. Skär upp kålen i bitar.
3. Skölj, ansa och skär purjolöken i bitar.
4. Fräs fänkål och purjo i en gryta med smör.
5. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 15 min.
6. Mixa soppan med mixerstav, mixer eller matberedare.
7. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
8. Vispa grädden och rör ner det i soppan precis innan servering.
9. Fördela soppan i värmda sopptallrikar. Toppa med laxstrimlor och garnera med fänkålsgrönt.


Kommenterar för receptet "Krämig fänkålsoppa"





(kommer inte att synas)