Kronans kaka

Kronans kaka recept
100 gSmör
3 dlSocker
4 stÄgg
150 gSötmandel
200 gPotatis kokt

1. Skålla och skala mandeln. Mal eller hacka fint i matberedare.
2. Rör smöret och socker poröst går utmärkt med elvisp.
3. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör kraftigt emellan.
4. Pressa potatisen i potatispress och rör ner den och mandeln i smeten.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i en smord och möjad rund form, ungefär 26 cm i diameter, helst med löstagbar botten.
7. Grädda kakan på nedersta falsen i 175°C ungefär 50 minuter.
8. Låt kakan stå kvar i formen några minuter.
9. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
10. Servera den kalla kakan, med Citronsås eller till fruktkompott och glass.


Kommenterar för receptet "Kronans kaka"





(kommer inte att synas)