Kronärtskockspaj

Kronärtskockspaj recept
2.4 st Ägg
336 g Kronärtskocksbottnar
2.4 st Smördegsplattor
2.4 dl Matlagningsgrädde
40 g Mandelspån

1. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen.
2. Lägg dem ovanpå varandra och kavla ut till en rund eller fyrkantig platta.
3. Kläd en ugnssäker form med degen. Låt vila en stund.
4. Låt kronärtskocksbottnarna rinna av.
5. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
6. Lägg kronärtskocksbottnarna i formen och häll över äggstanningen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C ungefär 20 minuter.
8. Ta ut formen och strö över mandelspånen.
9. Grädda mitt i ugnen ytterligare ungefär 20 minuter.
10. Servera pajen till t.ex. stekta kötträtter.


Kommenterar för receptet "Kronärtskockspaj"





(kommer inte att synas)