Lammgryta

Lammgryta recept
8 stAprikoser torkade
2 stGul lök
1 mskSmör
1 tskSalt
1 stVitlöksklyfta
3 dlGrönsaksbuljong
0.5 tskCurry
1 krmSvartpeppar
11 stSötmandel
3 stNejlikor
0.5 tskIngefära
1 mskKinesisk soja
700 gLammkött med ben

1 .Köttet bör från början vara “knäckt” så att det går lätt att skära i portionsbitar. Putsa bort onödigt fett.
2. Skala och skär löken i skivor.
3. Hetta upp en stekpanna eller gryta med smör.
4. Bryn köttet, lite i taget, på medelhög värme tills köttet har fin färg runtom.
5. Lägg över i gryta och häll bort fettet efter varje stekomgång.
6. Fräs löken på låg värme i stekpannan med smör.
7. Lägg löken i grytan. Krydda och salta.
8. Späd med buljong eller vatten. Lägg på lock och sjud köttet på svag värme ungefär 1 timme.
9. Lägg i aprikoserna efter 30 minuter.
10. Smaka av grytan med soja, eventuellt mera starka kryddor och salt strax innan den ska serveras.
11. Lägg i skållad. skalad mandel.
12. Bjud lammgrytan med kokt ris.


Kommenterar för receptet "Lammgryta"





(kommer inte att synas)