Marockanska klubbor

Marockanska klubbor recept
1 stGul lök
1 mskHonung
2 tskVetemjöl
1.5 dlVatten
1 tskSalt
2 stVitlöksklyfta
2 dlMatlagningsyoghurt
2 krmSvartpeppar
0.5 stCitronsaft
0.5 dlOlja
0.5 mskKoriander mald
0.5 dlPersilja hackad
4 stKycklingklubba
2 mskKorinter

1. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2. Rör ihop löken med citronsaft, olja, honung, koriander, salt och peppar i dubbla plastpåsar.
3. Lägg i klycklingklubborna och låt marinera ungefär 2 timmar i kylskåpet.
4. Ta upp kycklingklubborna och grilla på utegrill eller i ugn ungefär 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig, köttsaften är klar utan rosa inslag.
5. Häll av marinaden i en kastrull och späd med vattnet. Låt puttra ungefär 5 minuter.
6. Blanda yoghurt och mjöl och vispa i kastrullen. Låt koka upp. Rör i persilja och korinter.
7. Bjud med med såsen och couscous.


Kommenterar för receptet "Marockanska klubbor"





(kommer inte att synas)