Mexikansk biff

Mexikansk biff recept
100 gChampinjoner
1 stGul lök
400 gNötfärs
0.5 stPaprika grön
0.5 stPaprika röd
2 mskSmör
2 stÄgg
1 tskSalt
2 mskTomatpuré
1 stVitlöksklyfta
1 tskSpiskummin
2 dlGrädde
1 krmSvartpeppar
1 mskPotatismjöl
2 tskChilipulver
200 gPimento

1. Blanda färsen med ägg, potatismöjl, salt, kryddor och vitlök.
2. Arbeta färsen smidig.
3. Låt pimenton rinna av. Tärna och rör in den i färsen.
4. Forma biffar, 10-12 st, och lägg dem på vattensköljd skärbräda.
5. Skala och skiva löken tunt.
6. Putsa och skiva champinjonerna.
7. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
8. Hetta upp en stekpanna med smör.
9. Fräs lökskivorna på medelvärme några minuter.
10. Tillsätt i champinionerna och låt dem fräsa med.
11. Tillsätt paprikastrimlorna och häll på grädden.
12. Ställ pannan på låg värme och sjud blandningen.
13. Smaka av med tomatpuré, salt och lite peppar.
14. Stek biffarna, eftersteck 3-4 minuter.
15. Häll lök- och grönsaksröran över biffarna och bjud dem med kokt potatis, pressad potatis, ris eller pasta och servera en krispig sallad till.


Kommenterar för receptet "Mexikansk biff"





(kommer inte att synas)