Morotspaté

Morotspaté recept
2 dl Crème fraiche
1 dl Hasselnötter
5 st Morot
4 st Ägg

1. Skala morötterna och skär i mindre bitar.
2. Koka dem knappt mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten.
3. Mosa eller mixa morötterna i matberedare, mixer eller med mixerstav.
4. Blanda i ägg, ett i taget, crème fraiche och kryddor. En nypa socker framhäver morotsmaken.
5. Hacka nötterna och blanda ner i smeten.
6. Häll smeten i en lättsmord form (ca 1,5 liter) och täck med aluminiumfolie.
7. Grädda i vattenbad mitt i ugnen i 200°C ungefär 45 minuter.
8. Låt patén stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.
9. Bjud varm eller kall till rökt skinka och sallad.


Kommenterar för receptet "Morotspaté"





(kommer inte att synas)