Myntakyckling

Myntakyckling recept
1 stGul lök
1.3 kgKyckling
2 mskSmör
1 tskSalt
3 dlHönsbuljong
1 krmSvartpeppar
2 mskCitronsaft
2 mskMaizenaredning ljus sås
1 mskMynta hackad
1 tskKinesisk soja

1. Förbered och skär hel kyckling i 2 halvor.
2. Smält smöret i ugnen, 225°C, i en ugnssäker form.
3. Blanda smöret med salt, peppar och soja. Lägg i kycklingdelarna och pensla med fettet.
4. Lägg skalad, hackad lök vid sidan och strö över mynta.
5. Stek i ungefär 35 minuter eller tills köttsaften är klar utan rosa inslag.
6. Ta upp kycklingen och håll varm.
7. Späd i formen med vätska. Sila över i en kastrull. Koka upp och red skyn med maizenaredning.
8. Koka såsen någon minut. Smaka av med citronsaft och eventuellt lite mer mynta.
9. Skär kycklinghalvorna i portionsbitar och lägg i en serveringsgryta. Häll såsen över.
10. Servera kycklingen med kokt eller stekt potatis, lätt kokta gröna bönor och morötter.


Kommenterar för receptet "Myntakyckling"





(kommer inte att synas)