Olivspäckad skinkstek

Olivspäckad skinkstek recept
4 stBacon
1.6 dlKöttbuljong
7.2 stOliver gröna
1 mskVetemjöl
1.2 dlVatten
0.8 tskSalt
0.8 krmSvartpeppar
0.8 tskRosmarin
720 gSkinka benfri
1.2 dlRött vin

1. Putsa och torka köttet.
2. Späcka det med oliver och gnid in det med salt och kryddor.
3. Lägg baconskivor över och fäst dem i ändarna med tandpetare.
4. Lägg steken i ugnssäker form eller långpanna och häll på lite vatten. Sätt i en köttermometer.
5. Stek köttet i ugn, 175°C, 1-1.5 timme eller tills innertemperaruren är 75°C.
6. Ta ut och håll köttet varmt.
7. Laga såsen.
8. Mät och sila stekskyn i en kastrull.
9. Tillsätt eventuellt buljong samt vin.
10. Koka upp och red av skyn med vetemjöl utrört i svalt vatten.
11. Koka ett par minuter och smaka av väl. Lägg i skivade oliver.
12. Ta bort tandpetarna och skär köttet i tunna skivor.
13. Servera med lätt kokta grönsaker, Ugnsstekt potatis eller Hasselbackspotatis och sås.


Kommenterar för receptet "Olivspäckad skinkstek"





(kommer inte att synas)