Örtaubergine

Örtaubergine recept
2 dlAlfalfagroddar
1 stAubergine
0.5 tskSalt
0.5 mskMejram
0.5 mskTimjan
1 mskOlja
0.5 stFriséesallat

1. Skölj auberginen och skär i skivor.
2. Lägg skivorna i ett durksiag och strö över salt. Låt ligga ungefär 20 minuter.
3. Spola av saltet och torka skivorna med hushållspapper.
4. Stek aubergineskivorna mjuka i en stekpanna med olja 5-8 minuter, vänd dem då och då.
5. Krydda med timjan och mejram.
6. Skölj friséesallaten väl och riv bladen i mindre bitar.
7. Lägg sallaten på tallrikar och fördela auberginskivorna över.
8. Lägg lite alfalfagroddar på varje tallrik.
9. Servera som entrérätt eller med kokt potatis och Tzatziki eller Aioli.


Kommenterar för receptet "Örtaubergine"





(kommer inte att synas)