Ostsoppa

Ostsoppa recept
1.5 mskGräslök
1 stGul lök
0.25 stGurka
250 gMusslor
0.75 stPaprika röd
1 mskParmesanost
2.5 stRädisa
100 gRäkor
2 mskSmör
2 mskVetemjöl
0.5 krmPaprikapulver
1 dlVitt vin
3.5 dlGrönsaksbuljong
1 stÄggulor
0.5 stBlomkålshuvud
1 krmMuskotnöt riven

1. Skala, riv och fräs löken i en gryta med smör.
2. Strö över mjölet och späd med mjölken. Rör om till soppan är jämn och slät.
3. Späd med buljongen och vinet. Låt sjuda sakta 3-5 min.
4. Rör ut äggulorna i grädden och häll ner redningen under vispning i soppan. Sjud upp på nytt.
5. Vispa i osten och parmesanosten och låt den sakta smälta.
6. Smaka av soppan med salt, paprikapulver och muskonöt.
7. Strö över garneringen (skivade rädisor och finklippt gräslök) strax innan soppan ska serveras.
8. Bjud soppan med tillbehören, räkor, musslor, paprika, skivad gurka och blomkålsklyftor, och ett vitt bröd att bryta till.


Kommenterar för receptet "Ostsoppa"





(kommer inte att synas)