Oxfilé à la Chapel

Oxfilé à la Chapel recept
2 mskCrème fraiche
2 mskSmör
2 stTomat
2 mskTomatpuré
1 stVitlöksklyfta
1.5 dlVitt vin
2 mskKonjak
6 stKronärtskocksbottnar
200 gSvamp
3 mskFransk senap
1 mskGräslök hackad
600 gNötfilé
0 stRåstekt potatis

1. Förbered alla tillbehör.
2. Stek potatisen.
3. Grovhacka svampen och stek den i stekpanna.
4. Värm en kronärtskocksbotten i lättsaltat vatten per person. Skär resten i rärningar.
5. Skålla och skala tomaterna. Dela dem och skrapa ur kärnorna.
6. Skär tomatköttet i tärningar.
7. Fräs kronärtskocks och tomattärningarna lätt i en stekpanna med smör.
8. Blanda med gräslök och krydda med salt och peppar.
9. Lägg hacket i kronärtskocksbottnarna.
10. Putsa och torka köttet. Bulta ur skivorna något med handen, 2 centimeter tjockt.
11. Smält smör i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök.
12. När fettet är lätt brynt, lägg i köttet och stek det 1.5-2 minuter på varje sida. Ta upp och håll det varmt.
13. Häll av stekfettet.
14. Ställ tillbaka stekpannan på värmen och rör i konjak, senap, tomatpuré och vitt vin.
15. Sjud någon minut under vispning.
16. Blanda till sist i crème fraiche och en smörklick. Smaka av.
17. Lägg upp köttet direkt på varma tallrikar. Lägg svamp runtom, fylld kronärtskocksbotten på den ena sidan och potatis på den andra.
18. Ös sås över köttet och lite vid sidan. Servera omedelbart.


Kommenterar för receptet "Oxfilé à la Chapel"





(kommer inte att synas)