Oxfilé jardinière

Oxfilé jardinière recept
250 gChampinjoner
2 dlCrème fraiche
550 gOxfilé
300 gSquash
400 gTomat
0.5 tskSalt
1 stLagerblad
2 stVitlöksklyfta
0.75 tskTimjan
0.75 krmKajennpeppar
0.75 tskRosmarin

1. Putsa, förbered och bryn köttet som Helstekt oxfilé.
2. Lägg det brynta köttet i en ugnssäker form med kant.
3. Skölj och ansa squashen.
4. Skär den i tjocka skivor och lägg dem runt köttet.
5. Placera tomaterna i formen tillsammans med tvättade och ansade champinjoner och vitlöken skalad och skuren i tunna strimlor.
6. Salta och krydda med kajennpeppar.
7. Smula timjan och rosmarin över och lägg i lagerblad.
8. Blanda i créme fraiche tunn med en gaffel och häll den över grönsaksblandningen.
9. Stall formen på nedre falsen i ugnen i 200°C och stek köttet färdigt i ungefär 30 minuter, 60-65°C innertemperatur om köttermometer används.
10. Låt köttet vila övertäckt ungefär 15 minuter.
11. Skär det i centimetertjocka skivor och lägg tillbaka det på grönsakerna.
12. Bjud rätten med kokt eller råstekt potatis, ris eller färsk pasta.


Kommenterar för receptet "Oxfilé jardinière"





(kommer inte att synas)