Oxrulader

Oxrulader recept
550 gInnanlår
5 dlKöttbuljong
2 stRödbeta
1 stSaltgurka
2 mskSmör
2 mskVetemjöl
1 tskSalt
1 krmPeppar
2 dlGrädde
2 mskKapris
1 mskSoja
3 dlKöttsky

1. Putsa köttskivorna och torka dem. Lägg dem pä en skärbräda. Krydda en aning.
2. Förbered fyllningen.
3. Hacka ingredienserna fint och blanda dem.
4. Lök, kan eventuellt först fräsas i smör.
5. Lägg en sträng fyllning på köttskivorna och rulla ihop dem frän kortsidan så art ruladerna blir korta och tjocka. Fäst ihop med tandpetare.
6. När man gör en stor sats är det praktiskt att täcka en skärbräda med köttskivor lagda något på varandra.
7. Lägg sedan på fyllning efter långsidan och rulla ihop som rulltårta.
8. Skär ut lagom stora rulader, 5-6 st. Lägg ut för nästa omgång.
9. Smält smör i en stekpanna och bryn ruladerna i omgångar i medel varm stekpanna 0,5-1 minut på varje sida.
10. Vänd dem 3-4 gånger så att de blir vackert brynta runtom.
11. Lägg över ruladerna i en gryra.
12. Häll bort fettet och torka ur pannan.
13. Bräsera, efterkoka, ruladerna 45-50 minuter i buljong. Ta upp och håll dem varma.
14. Skaka vetemjöl med svalt vatten till redning och häll den under vispning i den kokande skyn.
15. Späd med grädde och tillsätt soja.
16. Koka 3-5 minuter. Smaka av såsen. Lägg tillbaka ruladerna.
17. Servera med kokt potatis, grönsaker eller en blandad sallad. Lingonsylt, sylt- eller saltgurka passar till.


Kommenterar för receptet "Oxrulader"





(kommer inte att synas)