Potatismedaljonger

Potatismedaljonger recept
0.5 dlBasilika
2 mskSmör
1 tskSalt
1 krmVitpeppar
2 stVitlöksklyfta
1 dlGrädde
4 stBakpotatis

1. Skala potatisen. Skär varje potatis mitt i tur.
2. Gröp ur bitarna med en liten vass kniv så att en ungefär 0.5 centimeter bred ring bildas.
3. Lägg det urgröpta och ändarna i en kastrull.
4. Häll på vatten och låt koka mjuka. Häll av vattnet.
5. Mosa potatisen med en elvisp tillsammans med smöret.
6. Späd med grädden till ett luftigt mos.
7. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
8. Tillsätt basilikan. Häll varmt under lock.
9. Koka ringarna av potatis i en kastrull med lättsaltat vatten tills de är mjuka.
10. Ta upp och låt rinna av.
11. Lägg potatisringarna på ett serveringsfat och fyll med moset.
12. Garnera eventuellt med basilikakvistar.
13. Servera som tillbehör till stekt och grillat kött, fägel eller fisk.


Kommenterar för receptet "Potatismedaljonger"





(kommer inte att synas)