Råriven blomkålspaté

Råriven blomkålspaté recept
400 gBlomkål
4 stGelatinblad
5 dlGräddfil
0.5 stPurjolök
2 stTomat

1. Blötlägg gelatinbladen ungefär 5 minuter.
2. Skölj och riv blomkålen fint på matberedarens rivskiva eller rivjärn och blanda med gräddfilen.
3. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda med blomkålen.
4. Ta upp och smält gelatinblad i en kastrull på svag värme.
5. Blanda ner gelatinet i blomkålsblandningen.
6. Häll upp i en vattensköljd rund eller avlång form (ungefär 1 liter) och låt stå kallt ett par timmar.
7. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp patérna på ett fat.
8. Garnera med skivade tomater.
9. Servera patén till rökt kött eller fisk.


Kommenterar för receptet "Råriven blomkålspaté"





(kommer inte att synas)