Rensadelfilé

Rensadelfilé recept
2 msk Smör
2 st Schalottenlök
1 tsk Arrowrot
2 tsk Kinesisk soja
1 dl Rött vin
1 kg Rensadel
1 tsk Szechuanpeppar
1 dl Viltbuljong

1. Tina köttet långsamt om det är djupfryst.
2. Skär loss ryggbiffen från sadeln.
3. Linda köttet i folie och förvara det svalt.
4. Laga viltbuljong på skrovet.
5. Koka ihop den till lämplig mängd och undvik att salta.
6. Skär köttet i 2-3cm tjocka skivor.
7. Tryck ut dem på en skärbräda och låt dem få rumstemperatur.
8. Smält matfett i en kastrull och fräs löken guldgul och mjuk.
9. Tillsätt grovt krossad szechuanpeppar och späd med hopkokt viltbuljong och rött vin och låt koka 3-5 minuter.
11. TIllsätt soja och red av såsen med arrowrot utrört i lite kallt vatten.
12. Koka upp och smaka av.
13. Ta kastrullen från värmen och rör ner klickar av kallt smör.
14. Värm en stekpanna med matfett.
15. Bryn köttskivorna tills dem är svagt rosa inuti.
16. Håll köttet varm på serveringsfat.
17. Häll lite varm sås över det heta köttet och strö några krossade szchuanpepparkorn.
18. Bjud med potatisplättar, grönsaksplättar eller stekt potatis.


Kommenterar för receptet "Rensadelfilé"





(kommer inte att synas)