1 dl | Crème fraiche |
200 g | Keso |
1 kg | Potatis |
50 g | Smör |
2 krm | Socker |
1.5 dl | Vetemjöl |
2 st | Ägg |
1 msk | Vatten |
1 tsk | Salt |
2 st | Äggulor |
1. Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Ånga av och mosa eller mixa potatisen i matberedare, mixer eller med mixerstav. Låt svalna.
2. Rör i mjöl, ägg, smält smör och salt.
3. Forma potatisdegen till 6-12 st bullar. (Gör en fördjupning i varje bulle.)
4. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje potatiskaka.
5. Vispa upp ägg och vatten och pensla kakorna med blandningen.
6. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
7. Grädda mitt i ugnen i 250°C ungefär 20 minuter eller tills de fått färg.
8. Servera genast med lingonsylt och en sallad.