Saftiga potatisknutar

Saftiga potatisknutar recept
300 gPotatis
11.5 dlVetemjöl
4 dlVatten
2 tskSalt
2 mskOlja
25 gJäst

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
2. Koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten.
3. Låt potatisen rinna och mosa den med en gaffel.
4. Smula jästen i en bunke.
5. Värm vattnet till fingervarmt, 37 °C i en kastrull.
6. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
7. Tillsätt resten av vattnet, potatis, olja, salt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
8. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant.
9. Låt jäsa övertäckt ungefär 40 minuter.
10. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
11. Dela degen i ungefär 25 bitar.
12. Rulla ut varje bit till en fingertjock längd och sno ihop till knutar.
13. Lägg knutarna på en bakpappersklädd plåt.
14. Låt jäsa övertäckta ytterligare ungefär 20 minuter.
15. Grädda bröden mitt i ugnen i 250°C, ungefär 12 minuter.
16. Låt svalna på galler under bakduk.


Kommenterar för receptet "Saftiga potatisknutar"





(kommer inte att synas)