Sallad på vita bönor

Sallad på vita bönor recept
0.8 stGul lök
1.6 stPersilja
0.2 stPurjolök
1.6 stTomat
2.4 dlVita bönor
0.4 mskSalt
1.6 stLagerblad
1.6 stVitlöksklyfta
1.6 stTimjan
3.2 stSvartpepparkorn
0.8 mskOlja
4.8 stNejlikor
0.4 dlFransk dressing

1. Skölj bönorna och lägg dem i ett bad med kallt vatten i 8-10 timmar.
2. Häll bort blötläggningsvattnet och lägg bönorna i en gryta.
3. Häll på nytt vatten så att det täcker.
4. Skala löken och stick i nejlikorna.
5. Lägg ner löken i grytan.
6. Bind ihop purjolök, persilja, timjan och lagerblad till en kryddbukett och lägg ner i grytan.
7. Skala vitlöksklyftorna och lägg i tillsammans med svartpeppar, salt och olja.
8. Sjud allt under lock på svag värme 30-60 minuter beroende på bönornas storlek.
9. Ta upp vitlöken och kryddbuketten.
10. Häll av spadet och låt bönorna kallna.
11. Skölj och skär tomaterna i tärningar.
12. Blanda med bönorna och häll över dressing.
13. Låt salladen stå ett par timmar. Rör om ett par gånger.


Kommenterar för receptet "Sallad på vita bönor"





(kommer inte att synas)