Savojkåldolmar

Savojkåldolmar recept
1 dlGräslök
2 mskSmör
1.5 dlVatten
1 tskSalt
2 stVitlöksklyfta
0.5 dlVitt vin
1 krmPeppar
2 stSchalottenlök
2 dlOst riven
200 gSvamp
0.5 stSavoykål

1. Skölj och strimla 4 savojkålsblad, doppa 8 blad hastigt i kokande lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av.
2. Ansa och skär svampen i bitar.
3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
4. Fräs kålstrimlor, svamp och lök i en stekpanna med hälften av smöret. Krydda med salt och peppar.
5. Låt fräset svalna och blanda det med osten och hälften av gräslöken.
6. Fördela fräset på kålbladen och rulla ihop till dolmar, fäst eventuellt ihop med små trästickor.
7. Hetta upp resten av smöret i stekpannan.
8. När det är ljusgult och slutat skumma läggs dolmarna i och får steka 2-3 minuter per sida.
9. Häll över vatten och vin och låt puttra ungefär 10 minuter under lock.
10. Strö resterande gräslök över
11. Servera savojkåldolmarna med ris och tomatsallad.


Kommenterar för receptet "Savojkåldolmar"





(kommer inte att synas)