Smålök à la Balzac

Smålök à la Balzac recept
2 stPersilja
2 mskSmör
0.5 tskSocker
1 dlVatten
0.5 tskSalt
0.5 tskVitpeppar
500 gSmålökar

1. Lägg den oskalade löken i kokande lättsaltat vatten i en kastrull och låt den få ett uppkok.
2. Häll löken i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Det går sedan lätt att få bort skalen.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i löken, eventuellt i ett par omgångar om pannan blir för full.
4. Strö över sockret och fräs löken så att den blir lätt gyllenbrun. Späd med vatten.
5. Tillsätt salt och peppar och lägg i ett par persiljekvistar.
6. Låt löken puttra under lock tills den känns mjuk, ungefär 20 minuter.
7. Späd eventuellt med mer vatten under tiden.
8. Ta bort persiljestjälkarna och strö över hackad persilja.
9. Löken är god som ensamrätt med kokt råris och svampsås eller som tillbehör till t.ex. grillat kött.


Kommenterar för receptet "Smålök à la Balzac"





(kommer inte att synas)