Smörgåsköttbullar

Smörgåsköttbullar recept
200 gFläskfärs
1 stGul lök
2 dlMjölk
200 gNötfärs
2 mskSmör
1 stÄgg
0.5 tskSalt
0.5 krmVitpeppar
1 stVitlöksklyfta
1 krmKörvel
0.5 dlStröbröd

1. Blanda färsen enligt grundreceptet, se Nöt- och blandfärs, Fläskfärs eller Kalv- och lammfärs, och smaksätt med finhackad lök, vitlök om så behagas och körvel.
2. Färsen ska vara fast.
3. Forma små fina köttbullar och stek dem.
4. Den större satsen kan eventuellt ugnsstekas i långpanna i 175°C.
5. Servera Smörgäsköttbullar varma eller kalla.


Kommenterar för receptet "Smörgåsköttbullar"





(kommer inte att synas)