Smörstuvade endiver

Smörstuvade endiver recept
1 dlCrème fraiche
2 mskSmör
0.5 krmSocker
0.5 stCitronsaft
500 gEndiv
1 stSmörsås

1. Dela endiverna på längden. Skär bort den hårda mittkärnan.
2. Strimla endiverna och skölj i vatten. Låt rinna av väl.
3. Smält smöret i en kastrull och lägg i endiverna
4. Låt fräsa på låg värme ett par minuter.
5. Droppa över citronsaften och låt endiverna fräsa utan att få, ungefär 10 minuter.
6. Krydda och tillsätt cèrme fraiche.
7. Rör om och låt puttra 2-3 minuter.
8. Gör en vitvins- eller smörsås.
9. Lägg upp endiverna i t.ex. musselskal med skivade pilgrimsmusslor.
10. Häll lite sås över och servera med bröd.


Kommenterar för receptet "Smörstuvade endiver"





(kommer inte att synas)