Sockerärtspanna

Sockerärtspanna recept
1 dlCrème fraiche
0.5 dlDill
3 mskPepparrot
250 gSockerärter
0.5 tskSalt
1 krmVitpeppar
3 dlGrönsaksbuljong
1 stRädisa knippe
1 stSalladslök knippe
1.5 mskMaizenaredning ljus sås

1. Skölj, snoppa och halvera sockerärterna på snedden om färska används. Halvtina och halvera djupfrysta.
2. Skölj. ansa och skär salladslöken i ca 3 cm breda bitar.
3. Koka upp buljongen i en traktörpanna.
4. Lägg i sockerärter och lök och sjud ungefär 3 minuter under lock.
5. Tillsätt crème fraiche och smaka av med pepparrot, salt och peppar.
6. Rör i maizenaredningen och sjud ungefär 1 minut.
7. Skölj och skiva rädisorna.
8. Vänd ner rädisorna i pannan och strö dillen över.
9. Servera sockerärtspannan till fisk, t. ex nystekt abborrfilé och färskpotatis.


Kommenterar för receptet "Sockerärtspanna"





(kommer inte att synas)