Soupe Vichyssoise

Soupe Vichyssoise recept
1 stGul lök
4.5 stPotatis
2 stPurjolök
2 mskSmör
2 stPersiljekvist
1.5 dlVispgrädde
1.2 lLjus buljong

1. Ansa och skölj purjolöken. Skär det vita på purjolöken i tunna skivor.
2. Skala potatis och löken, skiva tunnt.
3. Fräs potatis och lök utan att få färg i en gryta med smör.
4. Häll på buljongen och lägg i persiljekvistar.
5. Låt koka under lock på svag värme tills potatisen faller sönder.
6. Passera genom stålsikt eller använd matberedare, mixer eller stavmixer tills den får slät jämn konsistens.
7. Ska soppan serveras varm - värm den och tillsätt ovispad grädde. Ska soppan serveras kall bör den kylas väl.
8. Vispa grädden och tillsätt den först vid serveringen.
9. Strö över finklippt gräslök. Bjud gärna vitt brytbröd till.


Kommenterar för receptet "Soupe Vichyssoise"





(kommer inte att synas)