Sparris med spenat

Sparris med spenat recept
50 g Smör
500 g Sparris
1 st Ägg
250 g Bladspenat
0.5 dl Hasselnötkärnor

1. Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna.
2. Gnid bort så mycket som möjligt av det torra skalet.
3. Mal eller hacka nötterna fint.
4. Hårdkokaägget. Skala och hacka det.
5. Skala sparrisen. Skölj den och koka den mjuk, ungefär 20 minuter.
6. Skölj spenaten och lägg över den (utan att skaka av vattnet) i en kastrull med lite smör.
7. Salta lätt och koka spenaten under lock tills den slaknat, ungefär 2 minuter.
8. Smält smöret i en kastrull och låt det bli gyllenbnmt.
9. Lägg upp sparris och spenat på ett varmt fat.
10. Strö över hackat ägg och nötter och häll till sist över smöret.
11. Servera som entré eller lunchrätt med t.ex. kallskuret kött eller rökt fisk.


Kommenterar för receptet "Sparris med spenat"





(kommer inte att synas)